Från Shanghai, Harare och Paris till Nairobi - via Örebro

Förra veckan hamnade Örebro på världskartan, i alla fall här i Nairobi. Och Svenska Skolan fick vara med på ett hörn! I Örebro verkar nämligen koreografen Lena Josefsson med sitt danskompani Raande-Vo och dansare från tre kontinenter. Och i veckan kom de till vår skola för en workshop med våra elever. Först ut var låg- och mellanstadiet som här värmer upp.

Den största upplevelsen för eleverna var nog ändå att få dansa enskilt med någon av dessa dansare. Här är det Adrian och Linda som får tänja på gränserna för sina kroppar. Adrian blev så såld på att dansa att han senare fick vara med på helgens föreställningar på Nairobi National Theatre!
Några timmar senare var det gymnasiets tur. Även här visade dansarna vilka grymt duktiga pedagoger de är och fick med alla.

I förgrunden i vit tröja: Linn, den enda svenska dansaren i truppen. Hon träffade Lovisa på en fest för någon månad sedan och berättade att hon skulle på dansfestival i Nairobi. "Men där bor ju min mamma och pappa", sa Lovisa och så skapades en kontakt.
Och så Lena Josefsson själv, förstås. Hon har en massa priser och utmärkelser bakom sig men det vet eleverna knappast någonting om. Vad de däremot genast upplever är att Lena är en person som lyckas förmedla vad dans kan handla om: lek men också total närvaro och därmed stort allvar.
Dansarna bjöd också på några smakprov från de kommande föreställningarna. Här är det Wang Tao från Shanghai som gör en oväntad entré på gräsmattan!
Och så här såg det ut på lördagens föreställning.
Så var det äntligen dags för Fabian och Thea samt tre andra barn från en skola i Kibera att få göra entré på den stora scenen tillsammans med dansarna. Gissa om de var lyckliga och stolta!
Dansfestivalen i Nairobi är snart slut men vill ni se detta live är det ju bara att ta er till Örebro!

RSS 2.0